Coaching, Counseling en Psychosociale Therapie

Met meer kwaliteit door het leven

Coaching, Counseling en Psychosociale Therapie

 

Home | Informatie | Methodieken | Lidmaatschap | Vergoeding | Route

 

 

Informatie

 

Mijn naam is Ita Ceuleers-Melger. Ik ben getrouwd en heb 3 dochters. Na 25 jaar verpleegkundige zorg in diverse werkvelden, zoals een algemeen ziekenhuis, psychiatrie en een justitiŽle inrichting, werk ik nu als docent Assertiviteit op het ROC West Brabant in Breda.

Ook coach ik andere docenten, ben ik vertrouwenspersoon voor leerlingen tijdens hun Beroepspraktijkvorming en begeleid ik leerlingen bij levensvragen.

Naast deze baan voer ik sinds enige jaren een praktijk aan huis voor coaching, counseling en psychosociale therapie. Hiervoor heb ik gestudeerd aan de academie Gradatim. Het onderwerp van mijn eindscriptie ging over Veiligheid; de betekenis van immateriŽle veiligheid, hoe ontstaat deze basisveiligheid, kun je deze oproepen waar en wanneer je maar wilt?

De combinatie van een eigen praktijk en de assertiviteitstrainingen binnen het onderwijs voor zowel de jongeren als de collega-docenten, zorgen ervoor dat mijn ruime kennis, kunde, inzicht en vaardigheden op gebied van de mentale hulpverlening, intact en actueel blijft.

Omdat ik zelf in Indonesie ben geboren heb ik een multiculturele opvoeding genoten. Communicatieproblematiek, assertiviteitsproblematiek die te maken hebben met een multiculturele opvoeding zijn dan ook voor mij persoonlijk herkenbaar. Door mijn diverse opleidingen, heb ik ervaren dat deze emoties hanteerbaar worden, naast het feit dat beide culturen mogen blijven (be-)staan.

Wanneer u minder kwaliteit in uw leven ervaart en met mij in gesprek wilt gaan, maakt u kennis met mijn visie op hulpverlening: Ik ga uit van uw sterke kanten en kwaliteiten. Middels gesprekken help ik u uw problemen te definiŽren en met oefeningen deze zelf op te lossen. Ik houd rekening met uw sociale context, ik richt me op observeerbaar gedrag. Vanuit uw referentiekader denk en kijk ik naar de wijze waarop u een probleem ervaart. Uiteindelijk zullen de gesprekken en de oefeningen u weer in uw kracht zetten, waardoor u meer kwaliteit ervaart in uw leven!

 

 

sitemap | algemene voorwaarden | contact

copyrights© 2008 Ita CeuleersAlle genoemde prijzen zijn exclusief BTW